Zahide Yetiş’in kadınlarla ilgili sözleri TBMM Komisyonu’nu karıştırdı

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu’nda, gündüz kuşağı programı sunucusu Zahide Yetiş’in sözlerine tepki gösteren DEM Parti milletvekilleri komisyonu terk etti, CHP milletvekilleri ise komisyona katılmadı.

TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu başkanlığında toplandı. Komisyonda, gündüz kuşağında yayınlanan “Yeniden Başlasak” programının sunucusu Zahide Yetiş, Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK) veRadyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) temsilcileri sunum yaptı.

Cevizoğlu’ndan Ekmen’e: “Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor”

Komisyon Başkanı Cevizoğlu, Yeni Yol Grubu Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, komisyonla ilgili, “Bu sene aile yılı, komisyonda Zahide Yetiş’ten ne öğreneceğiz?” dediğini aktardı. Cevizoğlu, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın kaynaklarında medyanın rolüne değinildiğini, şiddetin artmasında medyanın rolünün tartışıldığını belirterek, “Suçluların da hükümlülerin de patolojik ve sosyolojik durumunu araştırmak bu komisyonun görevi. Bizim amacımız, Genel Kurul’a laf yetiştirmek değil, ama bütün arkadaşları davet ettik. Soru sormak isteyenlere gelip sorunuzu sorun dedik. Programlara eleştiri yapılabilir, ancak bunların hepsinin konuşulması gerekiyor. Biz burada toplumsal bir sorunun kaynaklarına inmeye çalışıyoruz. Çalışmadan, tembelce açıklama yapmak yanlış bir tavır. Konformist koltuklarınızdan kalkıp gelip burada soru sormanız gerekiyor. Genel Kurul’da oturup ahkam kesmek tembel bir iş” diye konuştu.

“Buna kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor”

Komisyonda konuşan televizyon programcısı Zahide Yetiş, Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in, “Milletvekilleri Zahide Yetiş’ten ne öğrenecek?” şeklindeki sözlerine üzüldüğünü belirterek, “Tam da bu sebeple konuşmak üzere gelmişken anlıyorum ki buna, burada bazı vekillerden mi başlamak gerekiyor acaba? Ben herkesten bir şey öğrenmek üzere yetiştirildim. Kadına şiddetin nereden başladığını görüyoruz. Burada herkesin annesi var. Hayatımızda bazı erkekleri seçiyor, bazılarını seçemiyoruz. En çok kadınlar, baba, evlat, kocalarından şiddet görüyor. Buna, kadına yönelik şiddet desek de bazen kadınlar da bunu yapıyor” ifadelerini kullandı.

Yetiş’in bu sözlerine tepki gösteren DEM Partili milletvekilleri Özgül Saki, Sevilay Çelenk ve Adalet Kaya, “Komisyona kimi çağıracağınızı iyi seçin. ‘Kadınlar da şiddet uyguluyor’ denmesi çok büyük problem. Bir milletvekilinin sizi eleştirmesine de hemen tepki göstermeyin. Biz buraya ön yargısız bir şekilde sizi dinlemeye geldik ama çok cinsiyetçisiniz” diyerek komisyon salonunu terk etti.

Yetiş ise, “Niye gittiğinizi anlamadım ama yine de teşekkür ederiz” dedi.

“Benzer görüşlerim daha da pekişti”

Yeni Yol Grubu Milletvekili Elif Esen de “Ben aslında çok objektif bir şekilde sizi katılıp dinlemek istedim, komisyon üyesi de değilim ama benzer görüşlerim daha da pekişti” diyerek komisyondan ayrıldı.

Related Posts

Çanakkale’de korkutan deprem

AFAD’ın açıkladığı verilere göre Çanakkale’de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kritik temas: Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

Sakarya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Sakarya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Rusya ve Azerbaycan arasında kriz derinleşiyor: ‘iki ülke arasındaki mücadelenin asıl nedeni Zengezur Koridoru’

Son aylarda Azerbaycan ve Rusya ilişkilerinde gerilim belirgin biçimde arttı. Uzmanlara göre, Moskova ve Bakü arasında başlayan mücadelenin ardında, önemli ulaşım hatları üzerindeki hakimiyet ve küresel projelere entegrasyonla ilgili derin bir jeopolitik rekabet yatıyor. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Zengezur Koridoru’nun açılması için başlatılan girişim, Bakü ve Moskova arasındaki krizin temel nedeni olarak gösteriliyor.

Türkiye’nin ilk ‘İklim Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan İklim Kanunu Teklifi’ne göre İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kurulacak. Ayrıca doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlara, 500 bin Türk lirasından 5 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek.

Altun’dan CHP’li Başarır’a: Atanmış olmak, bu görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmaz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt olarak açıklama yapan İletişim Başkanı Altun ‘atanmış olmanın’ görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını; aksine, demokratik sistemin işleyişinde asli bir yer tutmakta olduğunu ifade etti.