Türkiye’nin Mutluluk Endeksi Üzerine Öneriler

Prof. Dr. İsmail Melih Baş: Türkiye’nin Mutluluk Endeksi Yükselişe Geçmeli

Finlandiya’nın “Dünya Mutluluk Endeksi Raporu”na göre sekizinci kez en mutlu ülke seçildiğini belirten Prof. Dr. İsmail Melih Baş, Türkiye’nin mutluluk endeksini artırmak için önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. İsmail Melih Baş, raporda kişi başına düşen milli gelir, sosyal destek, yaşam beklentisi, özgürlük, cömertlik, yolsuzluk algısı gibi faktörlerin değerlendirildiğini vurguladı.

İki Mutluluk Raporu ve Mutluluk Endeksi

Uluslararası Dünya Mutluluk Endeksi Raporu ve Gallup ile BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı’nın yayınladığı raporların mutluluk ölçümünde önemli olduğunu belirten Baş, mutluluğun yaşam değerlemeleri, olumlu ve olumsuz duygular üzerinden ölçüldüğünü aktardı.

Finlandiya’nın yanı sıra Danimarka, İzlanda ve İsveç’in de en mutlu ülkeler arasında yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Melih Baş, raporda ABD’nin mutluluk sıralamasında gerilediğini ve Türkiye’nin 94. sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin Mutluluk Endeksi Artırılmalı

Prof. Dr. İsmail Melih Baş, Türkiye’nin mutluluk endeksini yükseltmek için ekonomik eşitsizliklerin giderilmesi, sosyal yardımların insana yönlendirici nitelikte olması, eğitim sisteminin değerler sistemiyle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, ülkenin kalkınma planına daha ekonomik, estetik, etik ve ekolojik bir Türkiye vizyonunun yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. İsmail Melih Baş, şirketlerde mutluluk yöneticisi pozisyonunun oluşturulması ve bireylerin sorumluluklarının belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. İsmail Melih Baş’ın önerileri arasında ayrıca bireylerin toplumsal denetim sistemlerine dahil edilmesi ve kamu yönetimi organizasyonları aracılığıyla mutluluk odaklı çalışmaların yürütülmesi bulunuyor.

İstanbul

Related Posts

Yapay zekaya her şey sorulur mu? Uzmanı yanıtladı

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) Genel Başkanı Mustafa Çalış, yapay zekaya sorulacak sorulara dair önemli ipuçlarını paylaştı. Peki yapay zekaya her şey sorulur mu?

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 40 yıllık ünlü çay markası satışa çıkarıldı

Dünyanın önde gelen kahve ve çay şirketlerinden biri olan Jde Peet’s, Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı alarak çay birimi Of Çay’ı elden çıkarma sürecini başlattı. 1985 yılında Rize’nin Of ilçesinde kurulan ve 2019’da Jde Peet’s …

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …