Başsavcılıktan Nihal Candan’ın tahliyesine ilişkin açıklama

Geçen yıl fenomenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda Nihal ve Bahar Candan kardeşler mercek altına alınmıştı.

Ucuz otomobil vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bir şebeke ile birlikte hareket ettikleri iddia edilen Candan kardeşler, 14 Kasım 2023’te gözaltına alındı.

Candan kardeşler 16 Kasım’da ise tutuklandı.

Tahliye edildi

Anoreksiya olduğu için 37 kiloya düşen Nihal Candan, geçen haftalarda ise tahliye edildi.

Candan kardeşlere ilişkin iddianame gündemdeyken Candan’dan doğum günü paylaşımı geldi.

Doğum günü partisi düzenledi

Tahliye olduktan sonra eski hayatına geri dönen ve kilo almaya başlayan Nihal Candan, dün 29. yaşını kutladı.

Sosyal medya hesabından yayınladı

Bir mekanda parti yapan Candan, beyaz mini elbisesiyle doğum günü pastasının önünde verdiği pozu Instagram sayfasında yayınladı.

“Suçlu değil”

Candan için özel büyük bir pasta da yaptırıldı. Yeni yaşını Instagram hesabından kutlamayı ihmal etmeyen Candan, paylaşımına “Suçlu değil” notunu yazdı.

Mini elbisesiyle poz veren Candan’ın pastasının üstündeki, “Merhaba dünyam, ben geri döndüm” yazısı da dikkat çekti.

Başsavcılıktan tahliyeye ilişkin açıklama

Paylaşım gündemdeki yerini korurken Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Nihal Candan’ın tahliyesine yönelik açıklama geldi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun lideri olduğu dolandırıcılık suç örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında 16/11/2023 tarihinde tutuklanan örgüt üyesi Gülnihal Çiçek’in örgüt içerisindeki konumu, katıldığı eylem sayısı, tutuklulukta geçirdiği süre ve olumsuz sağlık durumu ile ilgili edinilen bilgiler dikkate alınarak 26/04/2024 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliğince tahliye edildiği vurgulandı.

Kamu davası açıldığı vurgulandı

Açıklamanın devamında kardeşi Alisya Bahar Candan yönünden ise, örgütteki konumu ve katıldığı eylem sayısı dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verildiği, soruşturmanın tamamlanması sonrasında her iki şüpheli hakkında suç örgütüne üye olmak ve örgüt faaliyeti kapsamında dolandırıcılık suçlarından kamu davası açıldığı ifade edildi.

“Sağlık durumu nedeniyle tahliye edilmedi”

Başsavcılık, kamuoyunda Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek yönünden ise bazı basın ve yayın organlarında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan sağlık raporu doğrultusunda tahliye kararı verildiği yönünde haberler yayınlanmış ise de, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı, yukarıda da belirtildiği üzere şüpheli Gülnihal Çiçek’in örgüt içerisindeki konumu, sadece bir eyleme katılmış olması, tutuklulukta geçirdiği süre ve sağlık durumu hep birlikte dikkate alınarak tahliye edildiği; yalnızca sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edilmediği gibi Adli Tıp Kurumundan sağlık durumuna ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından herhangi bir rapor da aldırılmadığı hususları açıklamada belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx