“Bütün inananlar borçludur” dedi… Soner Yalçın’a bir teşekkür daha

Soner Yalçın’ın 20 yıllık araştırmalarının meyvesi olan yeni kitabı Tağut yayınlandığı ilk günden itibaren gündemde yer buluyor. Politik doğruculukla hesaplaşan, siyasi görüş ve kişilerin üzerindeki perdeyi kaldıran, ‘tüccar aydınlarla’ hesaplaşan kitap, son günlerin en hararetli tartışmalarından birine dair gerçekleri de içeriyor.

Bu kitapta sarsıcı gerçekler var…Güncel

Diamand Tema adlı YouTuber, şeriatın tartışıldığı bir programa katıldı, “Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin” dedi. Bu sözler sonrası hakkında halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama iddiasıyla soruşturma açıldı. Tema Arnavutluk’a gitti, bu defa yakalama kararı çıkarıldı.

Hızlı gerçekleşen olaylar zinciri, başta sosyal medya olmak üzere gündemde en üst sıralarda yer buldu. Gazeteci-Yazar Soner Yalçın, yeni çıkan “Tağut: Kutsal Aldanışın Soyağacı” isimli kitabında Hz. Ayşe’nin evlendirildiği asıl yaşı yazarak çok tartışılan konuya aslında baştan noktayı koydu.

Konuyu Diamond Tema üzerinden köşesine taşıyan Ali Mevlüt Kaya “Diamond Tema ‘Yalnız’ mıdır; ‘Yalnız değil’ midir; nedir yani?!. Okuyun!..” başlıklı yazısında ‘Tağut’tan alıntı yaparak Soner Yalçın’a teşekkür etti ve “tüm inananlar teşekkür borçlu” ifadelerini kullandı.

Kaya’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Hazreti Peygamber’in, Hazreti Ayşe ile de, 6 ya da 9 yaşında evlenmesi mümkün değildir çünkü Hazreti Ayşe, Hazreti Muhammed’den önce bir kişiyle evlidir!.. O kişi boşadıktan epey sonra Peygamberle evlenmiştir!..

Bugüne kadar alim, zalim, kral, sultan, yazar vs… hiç bir Müslümanın bilmediği veya ortaya çıkarmadığı ya da çıkaramadığı; varsa bilenlerin de, “Peygamberimize hakaret mi olur acaba” diye yazıp, dillendiremediği konuyu Soner Yalçın; “Tağut- Kutsal Aldanışın Soyağacı” isimli son kitabıyla ortaya çıkardı!..

Hazreti Ayşe’nin kaç yaşında evlendiğini Soner Yalçın’ın kitabının o bölümünden alıyor ve sizi başbaşa bırakıyorum…

Okuyun…

“Mekke’nin en büyüğü Kureyş kabilesinin alt kolları vardı. Bunlardan biri de Teym idi. Cahiliye döneminde (savaşlarda esir alınıp cariye yapılması utancının önüne geçmek için) kız çocuklarını toprağa diri diri gömen/suda boğan/kuyuya atan zengin kabilelerden biriydi Teym…

Hz. Ebubekir bu boydandı. Kızı Hz. Ayşe’yi, gelenek gereği akrabası Mut’im oğlu Cübeyr’e verdi. Hz. Ayşe kaç yaşındaydı? Adet görme/ hayız, kızlar için ergenliğin ölçüsüydü. Dini ve hukuki sorumluluğun başlangıcını teşkil ediyordu. Sadece İslam değil tüm inançlarda evlilik yaşı hayız ile başlardı.

Putperest Cübeyr, Hz. Ebubekir’in Müslüman olmasına tepki göstererek nikâhı bozdu. O halde: Hz. Ebubekir, 38 yaşında/611 yılında Müslüman oldu. Demek 611 yılından önce kızını evlendirmişti. Yoksa Cübeyr, Müslüman olmuş Hz. Ebubekir’in kızıyla evlenir miydi?

Resmi olarak belirtilen Hz. Ayşe’nin 614 doğumlu olması imkansız!

Hz. Muhammet’in Hz. Ayşe ile evliliği 622 yılı sonu veya 623 yılı başında Medine’de oldu. Kimine göre 624 evlilik yılı…

Hz. Muhammet ile evlendiğinde Hz. Ayşe’nin yaşı 6 veya 9 nasıl olur? Ki: Kızı Hz. Fatma ile aynı yaşta olduğu belirtiliyor ki, o halde evlendiğinde Hz. Ayşe’nin yaşı en az 20 olmalı…

Ekleme yapmalıyım: Kadının koca evinden kovulması o dönem büyük leke idi. Kadınları cahiliye dönemi yobazlığından kurtarmak isteyen Hz. Muhammet yaşamıyla da topluma örnek oldu. Hz. Ayşe ile evlenmesinin sebebi bu idi.

Ayrıca, Hz. Muhammet’in, kocası ölünce ortada kalan ve akrabalarının Müslümanlıktan dönmesi halinde evlerine kabul edecekleri 54 yaşındaki Sevde bint Zem ile de bu nedenle evlendi…

Savaş dulları; 60 yaşındaki Zeynep bint Huzeyme, 45 yaşındaki Ümmü Seleme ve 44 yaşındaki Reyhane bint Zeyd ile de bu sebeple evlendi…

Hz. Muhammet, toplumu her yönüyle ileriye doğru itekleyen devrimciydi; 14 asır sonra hâlâ anlaşılamaması ne acı!

Çoğu kimsenin anlamak gibi arayışı yok zaten, rant peşindeler! Hurafe, dinden güçlü bu ülkede…”

Son olarak, iki şey söylemek istiyorum…

1-Ülkemizde sahih ve delil olarak gösterilen hadis kitapları gözden geçirilmeli ve Kur’an’a uymayan ne varsa atılarak, yeniden yayımlanmalıdır!..

2-Bütün inananlar, Soner Yalçın’a teşekkür borçludur!..”

Soner Yalçın-“Tağut-Kutsal Aldanışın Soyağacı” çıktıMedya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx