CHP’li Yavuzyılmaz’dan Çanakkale Köprüsü çıkışı: Garanti edilen araç geçiş sayısı 16,4 milyon, geçen araç sayısı 2,6 milyon

Çanakkale Köprüsü Yap-işlet-devret Modelinde Büyük Fark!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Çanakkale Köprüsü için yapılan yap-işlet-devret modeline dikkat çekti. Yavuzyılmaz, köprü için garanti edilen araç geçiş sayısının 16 milyon 425 bin olduğunu ancak gerçekleşen araç geçiş sayısının sadece 2 milyon 684 bin 738 olduğunu belirtti. Buna göre, AKP’nin hata payı yüzde 84 olarak ortaya çıktı. Köprünün kamuya devredileceği tarih ise 28 Mayıs 2034 olarak açıklandı.

Yavuzyılmaz, “Bu durumda, şirketin kısa sürede köprünün maliyetini çıkartacağını ve devir gerçekleşene kadar kar etmeye devam edeceğini görebiliyoruz” dedi. Akıllarda ise şu soru var, “Vatandaş 2025 yılında dahi kullanmadığı köprünün parasını ödemeye devam edecek mi?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz’ın Açıklamaları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Çanakkale Köprüsü için yapılan yap-işlet-devret modelindeki araç geçiş farkını değerlendirdi. Yavuzyılmaz’ın ifadelerine göre, yapılan modelde ciddi bir eksiklik ve hata var. Köprünün geleceği ise belirsizliğini koruyor. Detaylar haberimizde!


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı “yenilmez” yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”

Related Posts

Bakan Şimşek: Turizm gelirleri cari dengedeki olumlu seyri destekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek turizm gelirlerine ilişkin sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Zirai donun etkisiyle tarım ürünlerinde büyük kayıplar yaşanıyor. TZOB Başkanı, üreticilerin elinde kalan ürün miktarının düşük olduğunu ve donun birçok üründe rekolteyi ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Ayrıca, fiyatlar üzerindeki artışlar ve girdi maliyetlerindeki yükseliş de ekonomiyi zorluyor.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

Türkiye’nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde arttı

Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu.

Asgari ücret beklentilerle belirlenmişti: Bakan Şimşek’ten ‘zırt pırt revize edemeyiz’ sözleri!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Biz yatırım bankası değiliz, devletiz. Zırt pırt rakam revize edemeyiz” diyen Şimşek’in bu açıklaması, kendisinin ve Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerinde daha önce pek çok kez revizeye gitmiş olması nedeniyle dikkat çekti. Ayrıca asgari ücret zammında tahminler etkili olmuştu.

Ekonomik güven endeksi azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 değerini aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir