Dikkat! SPK O İşlemleri Yasaklamaya Hazırlanıyor

Kripto varlıklar ilk defa “gayri maddi varlıklar” olarak tanımlanacak ve işlemlerin şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi için düzenlemeler yapılacak. Yasa teklifi, Meclis’e bu hafta sunulacak ve uluslararası standartlara uygun olarak kripto varlıkların geniş bir tanımı yapılacak.

Ayrıca, teklifle birlikte kripto varlıkların alım satımının yapıldığı platformların SPK tarafından lisanslanması ve düzenleme denetimi altına alınması öngörülüyor. Platformlarda müşteri adına tutulan nakit ve kripto varlıkların saklanması, platformlar ile müşteriler arasındaki ilişkiler, uygulanacak yaptırım ve cezalar da teklifte yer alacak.

Platformların faaliyet esaslarına ilişkin kriterler ise ikincil düzenlemelerle belirlenecek. Bu düzenlemelerle kripto varlıkların Türkiye’de daha güvenli ve düzenli bir şekilde işlem görmesi sağlanacak.

Bu düzenlemelerle birlikte kripto paraların yasal statüsü netleşecek ve Türkiye’deki yatırımcıların korunması ve piyasanın istikrarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx