Domain Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle marka imajı ve hizmetlerini göz önünde bulundurmak gerekir. Kullanıcılar, domain isminize bakarak firmanız hakkında fikir sahibi olacağı için bu alan özenle seçilmelidir. Göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer nokta ise alan adınızın uzantı seçimini uygun bir şekilde yapmanızdır. “.com, .net ve .org” gibi popüler olan uzantıları tercih etmek, geniş bir kitleye hitap etmenize katkıda bulunur. Ayrıca uzantı seçerken telif hakkı gibi önemli engellere takılmamaya dikkat etmelisiniz.

Domain Nedir?

Domain, internet üzerinde bir web sitesinin ya da bilgisayar ağının belirli bir adrese erişilebilmesini sağlayan bir terimdir. Örneğin; “www.example.com” bir domain adıdır. “www” web sitelerini ifade ederken “example” ise belirli bir web sitesini temsil eder. “.com” ise genel olarak ticari amaçlarla kullanılan bir domain uzantısıdır. Domainler, kişilerin internet üzerindeki içeriklere erişimini kolaylaştırarak web sitelerinin tanıtımını yaparken aynı zamanda bir kuruluşun ya da bireyin web sitesini tanımlamak için de kimlik görevi görür.

Domain, alan adı satışı yapan firmalar tarafından sağlanır. Bu alanda çalışmalarını yürüten firmalardan biri olan Atakdomain alan adı almak isteyen kişilere yıllık olarak yenilenen planlarla ya da belli bir süre için kiralama hizmetleri verir.

Alan Adı Neden Önemlidir?

Alan adı, markanızın ve işletmenizin dijital dünyadaki yerinin sağlamlaştırdığı için son derece önem arz eder. Aşağıda alan adının niçin önemli olduğuna dair diğer nedenler yer almaktadır:

  • Alan adı, markanızın dijital dünyadaki temsilcisi olarak önemli bir rol oynar. Kullanıcılar, alan adınızı gördüklerinde markanızı hatırlarlar ve bu sayede marka kimliğiniz daha da güçlenir.
  • Profesyonel bir alan adı, müşterilerinizde güven ve itibar kavramlarını çağrıştırır. Özellikle e-ticaret siteleri için güvenilir bir alan adı, kullanıcıların alışveriş yaparken daha rahat hissetmelerini sağlayarak satın alma kararlarını değiştirir.
  • Alan adınızın uzantısı da oldukça önemlidir. “.com” uzantısı en güvenilir seçeneklerin başında gelirken sektörünüze uygun diğer uzantıları da değerlendirebilirsiniz.

Doğru bir şekilde seçilmiş olan alan adı; markanızın tanıtımı, pazarlama faaliyetleri ve müşteri ilişkileri açısından büyük faydaları da beraberinde getirir.

Domain (Alan Adı) Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Alan adı satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli etken, domainin yalnızca marka imajınızı yansıtıyor olmasıdır. Ayrıca alan adının herhangi bir telif hakkına tabi olmaması da yine göz önünde bulundurulması gereken hususlar arasında yer alır. Domain satın alırken dikkat edilmesi gereken diğer ayrıntılar ise şunlardır:

Güvenilir Bir Domain Firması Tercih Edin

Domain firması seçerken işletmenin tecrübesine, akredite edilmiş olmasına ve gelişmiş bir yönetim paneli sunmasına dikkat etmeniz gerekir. Strateji oluşturma, DNS yönetimi ve danışmanlık gibi hizmetleri bünyesinde barındıran firmalar, web sitenizin başarılı olması için gereken tüm adımlarda size rehberlik edecektir. Ayrıca firmaların teknik destek ekiplerinin olması da göz önünde bulundurmanız gereken etkenlerden bir diğeridir. Sadece satış öncesi değil, sonrasında da teknik destek hizmeti veren firmalar, web sitenizin başarısını nihai kılma noktasında oldukça avantajlıdır. Atak Domain, tüm bu hizmetleri avantajlı seçeneklerle sunmaktadır.

Markanıza Uygun Bir Domain Adı Seçin

Alan adının, markanızı tam anlamıyla temsil edecek bir yapıya sahip olması son derece önemlidir. Sunduğunuz hizmeti net bir şekilde yansıtan, doğru anahtar kelimelere sahip olan bir marka adı belirlemeniz gerekir. Bu şekilde seçilen domainler, SEO performansını da olumlu yönde etkileyecektir.

Fiyatları Karşılaştırın

Dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de fiyat karşılaştırmasıdır. Her firma kendine özel fiyatlar ve fırsatlar sunabilir ancak ücret skalası her zaman hizmet kalitesiyle doğru orantılı değildir. Bu nedenle önceliğiniz, beklenti ve ihtiyaçlarınıza hitap eden firmaları belirlemek olmalıdır. Daha sonra bu firmaların sunmuş olduğu paketleri, fiyat/performans açısından değerlendirebilirsiniz.

Tescil Durumunu Kontrol Edin

Seçtiğiniz domainin daha önce tescil edilip edilmediğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Şayet başkası tarafından alınmışsa hem yasal sorunlara yol açabilir hem de markanızın itibarını zedeleyebilir. Bu noktada Atak Domain’in sunmuş olduğu domain sorgulama hizmetlerinden avantajlı fiyat seçenekleriyle yararlanmanız mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx