Etkili bir yöntem: Keneleri uzaklaştırmak için bu yağı bacaklarınıza sürmeden dışarı çıkmayın

Kendinizi kenelerden korumak için birçok yöntem mevcuttur. Bunlardan biri de doğal bir kovucu olarak sardunya yağı kullanmaktır. Sardunya bitkisinin yoğun bir kokusu vardır ve bu koku keneleri uzak tutar.

Hangi kene yağı?

Keneler en çok ilkbahar ve yaz aylarında aktiftir. Ormanlarda, bahçelerde, çayırlarda bunlara rastlayabilirsiniz. Bu örümceklerle ilgili temel tehlike, taşıdıkları çok sayıda hastalıkla ilgilidir. Bu, diğerlerinin yanı sıra şunları içerir: Lyme hastalığı veya kene kaynaklı ensefalit hakkında. Bahçemizdeki bitkilerin uygun seçimi böceklerle mücadeleye yardımcı olabilir.
Çocukların ve yaşlıların bulaştırdıkları hastalıklara karşı özellikle korunması gerekiyor. Kenelerden korunmanın en önemli yolu uygun kovucular kullanmak, uzun ve hafif giysiler giymek ve yürüyüşten eve döndükten sonra vücudunuzu iyice kontrol etmektir.
Tüm keneler hastalık taşımaz ancak her ihtimale karşı olası risklere karşı kendinizi mümkün olduğunca korumak en doğrusudur.

Sardunya yağı keneleri uzaklaştırır
Görünüşe göre keneler sardunya yağını sevmiyor. Bu bitkinin örümcekleri iten yoğun bir kokusu vardır. Onları uzak tutmak için balkona veya bahçeye birkaç saksı sardunya dikmeniz yeterlidir; bu, doğal bir koruyucu bariyer oluşturacaktır. Ayak bilekleri, baldırlar, diz boşlukları veya boyun gibi kenelerin tutunmayı sevdiği yerlere sardunya yağı sürmek de çok faydalı olabilir.

Sardunya yağı nasıl kullanılır?

Doğal yağlar kenelerle mücadelede son derece yararlı olabilir. İlkbahar ve yaz ayları, insanlar için son derece tehlikeli olabilen bu eklembacaklıların yoğun olarak ortaya çıktığı dönemdir. Çoğunlukla yeşil alanlarda (parklar, ormanlar ve bahçeler) görülürler. Kenelere karşı kendinizi en etkili şekilde nasıl koruyabileceğinizi açıklıyoruz.
Bahçenize veya balkonunuza sardunya dikebilirsiniz. Bu sayede doğal bir koruma bariyeri oluşturabilirsiniz.
Ayak bilekleri, baldırlar, diz boşlukları veya boyun gibi kenelerin tutunmayı sevdiği bölgelere sardunya yağı sürebilirsiniz.
Sardunya yağı içeren kovucu spreyler de kullanabilirsiniz.

Hangi sardunya yağı?

Sardunya yağının birçok farklı türü vardır. Keneleri uzaklaştırmak için en etkili olanı Saf Sardunya Yağı’dır. Bu yağı aktarlardan veya online mağazalardan satın alabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler:
Sardunya yağı cildinizde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölgesinde test etmeniz önemlidir.
Sardunya yağı hamileler ve emziren anneler tarafından kullanılmamalıdır.
Sardunya yağı çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.
Sardunya yağı, keneleri uzaklaştırmak için doğal ve etkili bir yöntemdir. Bu yağı cildinize sürerek veya bahçenize dikerek kendinizi kenelerden korumaya yardımcı olabilirsiniz.

Not: Bu bilgiler tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir sağlık sorununuz için lütfen doktorunuza danışınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx