Kurumdaki liyakatsizlık ve tarikat yapılanması iddiası: AFAD’ta bir sendika belirliyor

AFAD’ın Atama Politikaları Tartışma Yaratıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), liyakatsiz atamalar ve tartışmalı uygulamalarıyla gündemden düşmüyor. Son olarak, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman gibi 6 Şubat depremlerinin vurduğu kentler başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerine 187 kişi vekaleten atandı. Sınavla yapılması gereken alımların doğrudan vekaleten yapılması, AFAD içinde tartışmalara neden oldu.

Kurumun tarikat ve cemaatlere bağlı kurumlarla işbirlikleri de eleştiri alıyor. Bir AFAD çalışanı, Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği Grand Kartal Otel yangınında personel yemeğinin tarikatlar ve cemaatler tarafından karşılandığına dikkat çekti. Barınmanın ise oteller tarafından sağlandığını belirten AFAD personeli, “Bu durumda AFAD, uzman görüşü yazabilir mi?” şeklinde soru sordu. Liyakatsız kadrolaşmanın AFAD içinde olduğunu vurgulayan çalışan, “Afet risklerini denetlemesi gereken bir kurumda, gerçek bir personel politikası oluşturulmadı, uzman alımları yapılmıyor. İl risk azaltma planlarında olası otel yangınları veya sanayi yangınları gibi afetlere yönelik raporlama yapılmıyor. Vekaleten atamalar tek bir sendikanın etkisiyle belirleniyor” dedi.

Related Posts

Çanakkale’de korkutan deprem

AFAD’ın açıkladığı verilere göre Çanakkale’de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kritik temas: Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

Sakarya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Sakarya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Rusya ve Azerbaycan arasında kriz derinleşiyor: ‘iki ülke arasındaki mücadelenin asıl nedeni Zengezur Koridoru’

Son aylarda Azerbaycan ve Rusya ilişkilerinde gerilim belirgin biçimde arttı. Uzmanlara göre, Moskova ve Bakü arasında başlayan mücadelenin ardında, önemli ulaşım hatları üzerindeki hakimiyet ve küresel projelere entegrasyonla ilgili derin bir jeopolitik rekabet yatıyor. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Zengezur Koridoru’nun açılması için başlatılan girişim, Bakü ve Moskova arasındaki krizin temel nedeni olarak gösteriliyor.

Türkiye’nin ilk ‘İklim Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan İklim Kanunu Teklifi’ne göre İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kurulacak. Ayrıca doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlara, 500 bin Türk lirasından 5 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek.

Altun’dan CHP’li Başarır’a: Atanmış olmak, bu görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmaz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt olarak açıklama yapan İletişim Başkanı Altun ‘atanmış olmanın’ görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını; aksine, demokratik sistemin işleyişinde asli bir yer tutmakta olduğunu ifade etti.