Montella: Almanya’da Türk taraftarlar önünde oynamak gurur verici

AA

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda H Grubu’nda Türkiye, ilk maçına Gürcistan karşısında çıkacak.

Yarın oynanacak mücadele öncesi A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, önemli açıklamalarda bulundu:

“Burada oynamak gurur verici”

Almanya’da oynamak, Türk taraftarların buradaki yoğunluğu, onların karşısında oynamak gurur verici.

“Emek veren oyuncuları ödüllendirmek istedim”

Bu süreçte bazı oyuncuları dışarıda bırakmak zorunda kaldım. İngiltere’nin Grealish örneğini verdim. Bazı oyuncular burada olabilir, bazıları burada olmayabilir. Bunun sebebi tamamen stratejidir. Bildiğiniz gibi, emek vermiş oyuncular. Grup aşamasında da buraya gelerek emek veren oyuncuları ödüllendirmek istedim. Bazı oyuncuların milli takımda oynaması daha uzun sürebilir. Bu da bir gerçek.

“Sakatlıklar bizi üzdü”

Bizi üzen ve talihsiz olan sakatlıklar yaşadık, bizi etkiledi. Ama Bu futbolda olan şeyler. Elimizdeki bek oyuncuları işimize yarayacak. Önemli oyuncularımız var. Ferdi’yi ilk maçta riske etmek istemiyorum. Kumar gibi olur bu. Tamamen toparlanmasını bekleyeceğiz.

“Her oyuncunun kapasitesi başka”

Turnuvaya bazı oyuncular takımlarından %50 oynayarak geldi, bazıları tam fit gelmedi. Her oyuncunun fiziksel, bireysel kapasitesi birbirinden farklı. O yüzden dikkatli olmalı ve oyunculara zarar verecek bir karar almamalısınız.

“Çok fazla motive olmak da sizi engelleyebilir”

Futbola çok erken yaşta başlarız ve bu tutkumuz yıllarca sürer. Tabii ki motivasyonsuz olmaz. Çok fazla motive olmak da sizi engelleyebilir. Sizi bu yolunuzdan da alıkoyabilir. Tabii ki takımı düşünmeliyiz. Günün sonunda bu bir futbol oyunu, hepimiz bir rüya için buradayız. Sonuna kadar gitmeliyiz. Tüm şartlar altında bu hayali gerçekleştirmeliyiz.

“Gürcistan’a karşı sürekli organize olmalıyız”

Çok zor bir takım. Yarınki maçta bunu göstermek isteyeceklerdir. Kolay bir maç olmayacak. Sabırlı olmalıyız. Sürekli organize halde kalmalıyız.

Salih Özcan: “Kendi planımızı yaparsak, büyük ihtimal maçı alırız”

Öncelikle yarınki maç bizim için özel bir maç olacak. İyi başlamak, güzel başlamak istiyoruz. Zor bir maç olacağını düşünüyorum. Disiplinli oynamalıyız. Basit hata yapmamalıyız. Kendi planımızı yaparsak, büyük ihtimal maçı alırız.

“Bizim için iç saha maçı gibi olacak”

Bizim için gerçekten büyük bir avantaj taraftarlar. İç saha maçı gibi olacak. Atmosferi kendimiz için kullanmalıyız. Taraftarı arkamıza almamız lazım. Almanya’da doğdum büyüdüm ama kendimi Türk hissediyorum. Bu yüzden Türk Milli Takımı’nı seçtim ve bu kararımdan dolayı çok mutluyum.

“İnşallah yarın herkes kırmızı-beyaz giyinir”

Benim için gerçekten özel bir maç olacak. Dediğim gibi, çok değişik bir maç olacak. Stadı biliyorum. İnşallah yarın herkes kırmızı-beyaz giyinir. Takımdan hariç ben de dört gözle bekliyorum. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Konsantre olmalıyız. Yarınki maç çok önemli. İyi başlamalıyız. Kalitemiz var, ona güveneceğiz. Takım olarak öyle başlayacağız maça.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx