Muhalefet 225 imza topladı: Bakan Ersoy’a Meclis soruşturması için 46 imza daha gerekiyor

TBMM Genel Kurul’unda, ‘Türkiye ile Pakistan Arasında Hükümlülerin Nakli’ ile ilgili uluslararası anlaşmanın görüşmelerinde söz alan muhalefet partili milletvekilleri, uluslararası anlaşma yerine 78 kişinin yaşamını yitirdiği Bolu Kartalkaya’da meydana gelen otel yangını faciasıyla ilgili konuştu.

225 MİLLETVEKİLİ İMZA VERDİ

Yeni Yol grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, “Bizler TBMM’de vicdan sahibi milletvekilleri olarak bir inisiyatif başlattık. Anayasa gereği bir bakan hakkında Meclis soruşturması açılabilmesi için 301 imzaya ihtiyaç vardı. Milletvekilleri olarak bir araya geldik, parti gruplarından bağımsız bir şekilde 255 milletvekilinin imzasıyla Turizm Bakanı hakkında bir Meclis soruşturması açılmasına dair önergeyi imzaya açtık” dedi.

‘BİR DAKİKA BİLE OTURMAMALI’

DHA’nın haberine göre Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla, 46 milletvekili daha bu soruşturma önergesine imza attığı takdirde bu Mecliste Turizm Bakanının gelip en azından hem kendisini savunabilmesi hem de hakkındaki iddiaların araştırılabilmesine dair komisyon açılıp açılamayacağına dair bir oylama yapılma imkanı söz konusu olacak. Yani 255 imza ne demek? Bu Meclisin yüzde 42,5’inin güvenmediği bir Turizm Bakanı aradan geçen 22 güne rağmen hala iş başında ve hala bir şey olmamış gibi görevine devam ediyor. Bakanın siyasi sorumluluk üstlenip o koltukta bir dakika dahi oturmaması gerekiyor.”

‘İMZALAYIN, GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise iktidar partisine seslenerek, “Gelin, bunu imzalayın, imzalayın ki bütün gerçekler tek tek ortaya çıksın” diye konuştu.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bolu Kartalkaya’daki bir otelde meydana gelen yangın sonrasında iktidarın algı operasyonlarına başvurduğunu ve sorumluluk üstlenmediğini aktardı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte TBMM’nin denetleme gücünün zayıfladığını söyledi. Başarır, “Bu sistem gelmeden önce bakanlar çok rahat bir şekilde soruşturulabiliyordu, gensoru vardı, yüzde 10, 55 milletvekilinin imzasıyla soruşturma açılabiliyordu. Bugün bir bakan hakkında Meclis soruşturması açılabilmesi için 301 oya ihtiyaç var, görüşülebilmesi için 360 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var, bakanı Yüce Divana yollayabilmek için 400 milletvekilinin oyunu ihtiyaç var” diye konuştu.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Dalga yüksekliği ve hava koşulları nedeniyle bugün bazı sahillerde denize girmek yasaklandı: İşte o ilçeler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes sahillere koşarkan boğulma vakalarında da artış görüldü. Yetkililer ölümlerin önüne geçmek için dalga boyu, hava koşullarının elverişsiz olması gibi sebeplerle bazı sahillerde denize girmeyi yasakladı. Beykoz …

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde CHP’li 2 üye partilerinden istifa etti

Hindistan’da köprü çöktü: Araçlar nehre düştü

Hindistan’ın Gucerat eyaletindeki bir köprünün çöktüğü, kaza sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Mahmut Tanal bu kez Adana’da sordu: ‘Zeydan Başkan’ın cezaevinde ne işi var?’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Adana’da esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. Tanal, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutuklanmasına tepki göstererek, “Vatandaş sandığını önünde, Cumhurbaşkanı adayını da yanında istiyor ve Adana’dan şunu sesleniyoruz; Zeydan Başkan’ın cezaevinde ne işi var” dedi.

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti

DEM Partili vekil duyurdu: PKK’nın silah bırakacağı tarih ve yer netleşti