Öğrenciler 4 ay yaz tatili yapabilecekler, sadece bunu yapmaları gerekiyor

Öğrenciler artık yaz tatili için geri sayıma geçmiş durumdalar. 12. Sınıflar son sınavlarını oluyorlar, diğer sınıfların ise son sınavları önümüzdeki hafta başlayacak.

Sonrasında ise son performans notları girilerek öğrenciler için karne notları belirlenmiş olacak.

Nitekim bu süresin sonrasında yaz tatili de başlamış olacak. Peki öğrenciler ne kadar tatil yapacaklar.

Bilindiği üzere normal şartlarda ülkemizde yaz tatili süresi yaklaşık olarak 3 ay. Fakat bu süre isteyen öğrenciler için 4 aya kadar çıkabilecek. Peki ama nasıl?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Öğrenciler yaz tatiline Haziran ayının ikinci haftasında çıkacaklar.

Zaten Haziran’ın ikinci haftasında Kurban Bayramı start alacak. Kurban Bayramı’ndan hemen önceki Cuma günü okullarda karneler dağıtılmış olacak.

Peki gelelim asıl önemli soruya. Okullar ne zaman açılacak, dahası öğrenciler nasıl 4 ay tatil yapabilecekler?

Şu anda MEB yeni bir müfredat yayınladı. Nitekim bu müfredat için bazı sınıf seviyelerinde oryantasyon süreci yürütülebileceği düşünülüyor.

Eğer bu oryantasyon sürecinde karar kılınırsa, uzaktan eğitim de seçenekler arasında olacak. Nitekim dileyenler bu süreci uzaktan eğitim ile sürdürebilecekler.

Bu 1 aylık oryantasyon süreci, öğrenciler için artı 1 ay daha tatil demek çünkü dileyen öğrenciler bu süreci istedikleri yerde yürütebilecekler.

Tabi ki şu anda kesinleşmiş bir durum söz konusu değil. MEB resmi açıklamayı yaptığında biz de sizlerle paylaşıyor olacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx