Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden Yunus Emre Geçti’ye verilen cezanın gerekçesi açıklandı!

Geçen yıl İstanbul Ümraniye’de meydana gelen olayda, motosiklet hırsızlığı şüphesiyle yakalanan Yunus Emre Geçti, çıkan arbede sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz‘ı öldürmekten 26 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanığın polise yönelik yaylım ateşi açması ve bu sırada mermileri bitene kadar ateş etmeye devam etmesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet ve ek hapis cezası verildi.

Olay, Yunus Emre Geçti’nin polis merkezindeyken kaçmaya çalışması ve aramaya katılan polis memurları Şeyda Yılmaz ile K.H.S. ve sanığın annesi Pınar Geçti’yi yaralamasıyla başladı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, Geçti’nin yakalanmamak amacıyla “görevli memura karşı kasten öldürme” suçunu işlediği, polis memuru K.H.S.’ye karşı ise “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarını işlediği belirtildi.

Yargılama sürecinde Geçti’nin polis memurunun silahını alarak ateş açtığı ve mermileri tükenene kadar yayılım ateşi yaparak olay yerinden kaçtığı aktarıldı.

Sabah’ın haberine göre, polis memuru Yılmaz’ın ise iki el ateş ederek sanığa karşılık verdiği, ancak sonrasında şehit olduğu açıklandı.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme, sanığın ağır suçlar işlemesi ve olayın vahameti göz önünde bulundurularak cezada herhangi bir indirim yapmadı. Ayrıca, Şeyda Yılmaz’ın ailesinin yaşadığı ağır elem ve hayat zorluklarına dikkat çekilerek, kamu görevlisi polis memurunun yaşam hakkının sona erdirilmiş olmasının cezalandırma sürecinde etkili olduğu vurgulandı. 

Related Posts

Çanakkale’de korkutan deprem

AFAD’ın açıkladığı verilere göre Çanakkale’de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kritik temas: Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir araya geldi.

Sakarya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Sakarya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Rusya ve Azerbaycan arasında kriz derinleşiyor: ‘iki ülke arasındaki mücadelenin asıl nedeni Zengezur Koridoru’

Son aylarda Azerbaycan ve Rusya ilişkilerinde gerilim belirgin biçimde arttı. Uzmanlara göre, Moskova ve Bakü arasında başlayan mücadelenin ardında, önemli ulaşım hatları üzerindeki hakimiyet ve küresel projelere entegrasyonla ilgili derin bir jeopolitik rekabet yatıyor. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Zengezur Koridoru’nun açılması için başlatılan girişim, Bakü ve Moskova arasındaki krizin temel nedeni olarak gösteriliyor.

Türkiye’nin ilk ‘İklim Kanunu Teklifi’ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan İklim Kanunu Teklifi’ne göre İklim Değişikliği Başkanlığı tarafından Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kurulacak. Ayrıca doğrulanmış sera gazı emisyonu raporunu süresi içerisinde sunmayanlara, 500 bin Türk lirasından 5 milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilecek.

Altun’dan CHP’li Başarır’a: Atanmış olmak, bu görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmaz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine yanıt olarak açıklama yapan İletişim Başkanı Altun ‘atanmış olmanın’ görevin ciddiyetini ve sorumluluğunu ortadan kaldırmayacağını; aksine, demokratik sistemin işleyişinde asli bir yer tutmakta olduğunu ifade etti.