Rusya Erdoğan’ın Arabuluculuğunu Kabul Etmedi

Astana’daki Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde, Putin ve Erdoğan önemli konuları görüştü. Kremlin, Erdoğan’ın Ukrayna’da arabulucu olamayacağını duyurdu. Astana’da Putin ve Erdoğan, Ukrayna’yı tartıştı. Kommersant, Ankara ziyaretiyle ilgili iddialarda bulundu. Akkuyu Nükleer Santrali inşası konuşuldu. Görüşmede 55 milyar dolarlık ticaret hacmi ele alındı.

ERDOĞAN’IN ARABULUCULUĞU MÜMKÜN DEĞİL

TürkRus.com’un aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Peskov, Erdoğan’ın Ukrayna’daki müzakerelerde arabulucu olamayacağını kesin bir dille ifade etti. Rus devlet TV’si Kanal 1’e konuşan Peskov, “Hayır, mümkün değil” dedi. Peskov, bu konuda başka bir değerlendirmede bulunmadı.

PUTİN VE ERDOĞAN’IN ASTANA ZİRVESİ

Görüşmenin basına açık kısmında Putin, Erdoğan’la sürekli irtibat halinde olduklarını belirtti. Erdoğan, Ukrayna’da barışın mümkün olduğunu ve Türkiye’nin destek vereceğini ifade etti.

KOMMERSANT’IN İDDİASI VE AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ

Kommersant’ın devlet başkanlığı muhabiri Andrey Kolesnikov, Putin’in Ankara ziyaretine dair iddialarda bulundu. Azov Taburu komutanlarının Ukrayna’ya dönmesi nedeniyle ziyaretin ertelendiğini belirtti. Görüşmede 55 milyar dolarlık ticaret hacminin artırılması konuşuldu. Ayrıca, Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşası da gündeme geldi.

TİCARET HACMİ VE AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ

Putin ve Erdoğan, ticaret hacmini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesinin birkaç ay içinde faaliyete geçeceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx