Şaşıracaksınız ama bu ürün midede kilo vermenizi engelliyor: Kilo vermenizi engelleyen bir protein

Midede kilo nasıl verilir ?

Doğru, genel olarak kilo vermek için doğru beslenmeniz gerektiğine, yani sadece protein ve sebze tüketmeniz gerektiğine inanılsa da beslenme uzmanları Tammy Shames ve Lissy Lakatos, bazı yiyeceklerin vücudunuz için en kötü olduğuna inanıyor .

Göbek yağlarına en zararlı protein hangisidir?

Şaşıracaksınız ama beslenme uzmanlarına göre göbek yağını yakmak için en kötü protein peynirdir.
Evet, peynirdir harika bir protein ve kalsiyum kaynağı olmasına rağmen kilo vermek istiyorsanız oldukça zararlıdır.
“Peynirdeki kalorilerin çoğu proteinden değil yağdan gelir. Küçük bir porsiyon peynir bile hızla kalori ekleyebilir.”
İnsanların, tıpkı sos veya baharatlarda olduğu gibi peyniri de katkı maddesi olarak çok fazla kullanma eğiliminde oldukları belirtiliyor. Bu alışkanlık maalesef ekstra istenmeyen kilolara yol açıyor.
Uzmanlar, “Çoğu insan zaten yüksek kalorili hamburgerlerine, etli lazanyalarına, makarnalarına ve salatalarına peynir ekliyor” diyor.

Peynire sağlıklı bir protein alternatifi nedir?

Sonuçta kilo kaybı için protein gereklidir. Doyurucudur ve yemekten sonra kendinizi tok hissetmenizi sağlar, kan şekerinizi sabit tutar, sağlıksız yiyecek isteklerine yol açan enerji çöküşlerinden kaçınmanıza yardımcı olur. Ayrıca, güç ve hızlı bir metabolizma için kas dokusunun oluşturulmasına ve onarılmasına yardımcı olur.
Ancak kilo kaybı için iyi olsa da, yağ veya şeker içeren protein yerseniz, hızlı bir şekilde kalori ekler, “bu da kilo alımına katkıda bulunabilir ve/veya vücutta iltihaplanmaya neden olarak kilo vermeyi zorlaştırabilir.”

Bu durumda peynirin yerini ne alabilir?

Beslenme uzmanları, “Peynirdeki yağın bir kısmı veya tamamı çıkarıldığında, kalori içeriği azalır ve protein genellikle artar” diye açıklıyor.

Bu nedenle beslenme uzmanları, az yağlı peynirin kilo kaybı için doğru protein seçimi olduğunu öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx