Türk Ev Eşyaları Suudi Arabistan’a 1 Milyar Dolar Hedefliyor

Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü Ortadoğu Pazarına Hükmetmek İstiyor

Ev ve mutfak eşyaları sektörü, savaşların yavaş yavaş sona erdiği şu günlerde yeni pazarlar arayışında. Suudi Arabistan’ın hızla büyüdüğünü ve Türkiye’nin bu büyümeden pay almayı hedeflediğini belirten Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayiciler ve İhracatçıları Derneği Başkanı Talha Ozger, Suudi Arabistan’a 1 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini açıkladı. Bölgedeki tansiyonun düştüğüne dikkat çeken Ozger, bu durumun sektöre yeni fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan’a 130 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Ozger, bu rakamın potansiyelin çok daha üzerinde olduğunu ifade etti. Türk firmalarını Suudi alıcılarla buluşturduklarını ve ilişkileri geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Ozger, Türkiye’nin mutfak eşyaları üretiminde Çin’den sonra ikinci sırada yer aldığını ve bu gücü daha da arttırmak istediklerini belirtti.

Özger, Türk markalarının güçlendirilmesi, üretimde verimliliğe odaklanılması ve rekabet gücünün arttırılması gerektiğini dile getirdi. Savaşların sonlanmasının ticareti olumlu etkileyeceğine inandıklarını vurgulayan Ozger, sektördeki düşüşü ‘ufak sıyrıklarla atlatıldı’ şeklinde tanımladı ve önümüzdeki dönemde büyüme hedeflerine odaklanacaklarını belirtti.

Türk sanayicilerin desteğine vurgu yaparak pandemi sürecinde verdikleri desteklerden övgüyle bahseden Ozger, Türkiye’nin dünya genelinde yeni pazarlara yönelik çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Almanya’dan Çin’e, ABD’den Özbekistan’a kadar geniş bir coğrafyada etkinlikler düzenleyerek büyüme hedeflerine ulaşmayı planladıklarını dile getirdi.

Özetle, Ev ve Mutfak Eşyaları sektörü, Ortadoğu pazarına yönelik büyüme hedeflerini arttırırken, Türk sanayicilerin kararlılığı ve üretim gücü sektörü daha da ileriye taşıyacak gibi görünüyor.

Related Posts

Hava aracı ve parçalarının sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar belirlendi

Hava aracı ve ilgili ürün, parça ve cihazın uçuşa elverişlilik ve çevresel sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

‘Borç yiyenler kesesinden yer’

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye artık borçlanarak büyümenin sınırına gelip dayanmış durumda. Artık alınan borçlar yeni bir kaynak girişi sağlamak yerine eski borçların kapatılmasında kullanılıyor. Bir süre sonra eski borçların kapatılmasına da yetmeyecek” dedi.

Marmaray ve Avrasya Tüneli depreme ne kadar dayanıklı? Açıklama geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Marmaray ve Avrasya Tüneli’nin gerçekleşebilecek en büyük depreme göre inşa edildiğini belirterek, “Sürücülerimizin, hem Marmaray hem Avrasya Tüneli’nin deprem açısından en yüksek güvenlikle dizayn ve imal edildiğini bilmeleri gerekir” dedi.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir