TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Nisan Ayında Havuç Fiyatları Şampiyon Oldu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin yaptığı açıklamada, havuç fiyatlarının diğer ürünlere göre en fazla arttığını belirtti.

Havuç Fiyatları Havaların Sıcak Gitmesiyle Yükseldi

Bayraktar, havuç fiyatlarındaki yüzde 256’lık artışın marulu, kuru soğanı, kuru fasulyeyi ve nohudu takip ettiğini ifade etti. Üreticide 14 liraya satılan havucun markette 50 lira, 12 lira 50 kuruş olan marulun ise 41 lira fiyatla tüketiciyle buluştuğuna dikkat çekti.

Nisan ayında markette fiyatı en fazla artan ürünler arasında havuçun ön planda olduğunu belirten Bayraktar, üreticide ise kuru kayısının fiyatının yükseldiğini ve salatalığın fiyatının düştüğünü açıkladı.

Markette fiyatı en fazla artan ürünler arasında karnabaharın olduğunu vurgulayan Bayraktar, fiyatı en fazla düşen ürünün ise salatalık olduğunu belirtti. Üreticide ise fiyatlar genel olarak düşerken, kuru kayısının fiyatında yüzde 100’e varan bir artış yaşandığını aktardı.

Girdi Fiyatlarında Elektrik En Fazla Artan Kalemi Olarak Öne Çıkıyor

Ziraat Odaları aracılığıyla alınan verilere göre, Nisan ayında gübre fiyatlarında artış yaşanırken, elektrik fiyatlarında yıllık bazda en fazla artışın olduğu belirtildi. Ayrıca, tarım ilacı fiyatlarında da ciddi bir artışın yaşandığına dikkat çekildi.

Buna ek olarak, mazot fiyatlarında aylık olarak düşüş görülse de yıllık bazda artışın devam ettiği bilgisine yer verildi. Kayısı üreticilerinin ise zirai don afetinden etkilendiği ve ürünlerinde yüzde 10 civarında azalma olduğu belirtildi.

Yaşanan tüm bu değişikliklerin, tarım sektörünü ve üreticileri nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Bakan Şimşek: Turizm gelirleri cari dengedeki olumlu seyri destekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek turizm gelirlerine ilişkin sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

Türkiye’nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde arttı

Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu.

Asgari ücret beklentilerle belirlenmişti: Bakan Şimşek’ten ‘zırt pırt revize edemeyiz’ sözleri!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Biz yatırım bankası değiliz, devletiz. Zırt pırt rakam revize edemeyiz” diyen Şimşek’in bu açıklaması, kendisinin ve Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerinde daha önce pek çok kez revizeye gitmiş olması nedeniyle dikkat çekti. Ayrıca asgari ücret zammında tahminler etkili olmuştu.

Ekonomik güven endeksi azaldı

Ekonomik güven endeksi, nisanda aylık bazda yüzde 4,2 azalışla 96,6 değerini aldı.

Hava aracı ve parçalarının sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar belirlendi

Hava aracı ve ilgili ürün, parça ve cihazın uçuşa elverişlilik ve çevresel sertifikasyonuna ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir