Uzmanından kritik uyarı: ‘Kurban eti 24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli’

Taze Et Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dahiliye Uzmanı Dr. Erdal Gündoğan, Kurban Bayramı yaklaşırken taze et tüketiminde önemli tavsiyelerde bulundu.

Etlerin 24 Saat Dinlendirilmesi Gerektiğine Dikkat Çekti!

Taze et tüketiminin sindirim sistemi rahatsızlıklarına yol açabileceğini belirten Dr. Gündoğan, “Taze etin henüz gevşememiş kaslar içerdiği için erken tüketilmesi kabızlık, karın ağrısı, gaz ve hazımsızlık gibi sorunlara sebep olabilir. Bu yüzden etler kesildikten sonra en az 24 saat dinlendirilmeli ve kasların gevşemesi beklenmeli” dedi.

Hijyen Kurallarına Önem Verilmesi Gerektiğini Vurguladı!

Dr. Gündoğan, etin kesim, saklama ve pişirme süreçlerinde hijyen kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti. Ellerin özellikle çiğ et temasından sonra mutlaka yıkanması gerektiğini söyledi.

Fazla Et Tüketiminin Sağlık Sorunlarına Davetiye Çıkarabileceğini Açıkladı!

Uzm. Dr. Gündoğan, uzun süre ve fazla miktarda et tüketiminin kolesterol yükselmesine, gut ataklarına ve karaciğer-böbrek rahatsızlıklarına sebep olabileceğini belirtti.

Etin Haşlama veya Izgara Şeklinde Tüketilmesi Önerisinde Bulundu.

Eti haşlama veya ızgara şeklinde tüketmenin daha sağlıklı olduğunu belirten Dr. Gündoğan, yağlı pişirme yöntemlerinden kaçınılması gerektiğini ve yanında salata, sebze veya tam tahıllı ürünlerin tüketilerek dengeli bir beslenme sağlanması gerektiğini söyledi.

Diyabet, Hipertansiyon ve Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerektiğini Söyledi!

Bayram süresince diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Gündoğan, bu hastaların tatlı ve şekerli gıdalardan uzak durmalarını, su tüketimlerini artırmalarını ve hafif egzersizler yapmalarını önerdi.

Hafif Egzersizlerin Yapılmasını Tavsiye Etti!

Bayram süresince aşırı yemek tüketiminden kaçınılması gerektiğini ve gün içinde hafif egzersizlerin yapılmasının faydalı olacağını belirten Dr. Gündoğan, sağlıklı bir bayram geçirilmesi için bu noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Dondurma keyfi yarım kalmasın: Hijyen en kritik kural

Acil servislere son günlerde yapılan başvuruların büyük kısmını dondurma zehirlenmesi oluşturuyor. Sütün çabuk bozulan bir ürün olduğunu kaydeden uzmanlar, soğuk zincir ve hijyen kaynaklı bakterilere karşı uyarıda bulundu.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Şifalı olduğu sanılan ‘acı su’ için uzmanından tüketim uyarısı

Trabzon’da halk arasında ‘şifalı su’ olarak bilinen ve ağzı yakan tadıyla dikkat çeken mineralli su kaynaklarına ilgi büyük. Ancak uzmanlar, analiz yapılmadan tüketilen bu suların sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor.