Yapay zekaya her şey sorulur mu? Uzmanı yanıtladı

Yapay Zekanın Etkin Kullanımı İçin Maliyetler Göz Önünde Bulundurulmalı

Her alanda önemi giderek artan yapay zeka teknolojisi, gereksiz ve uzun sorgulardan kaçınarak maliyetleri düşürmeyi sağlıyor. Veri merkezlerinin ve yapay zeka modellerinin enerji tüketimi, çevresel ve ekonomik açıdan önemli bir konudur.

Yapay zeka modellerinin çalıştırılması, özellikle büyük dil modellerinin enerji ve altyapı gereksinimleri nedeniyle kaynak harcamasına sebep olabilir. Bu yüzden, her sorgunun sistemler üzerinde yük oluşturduğu ve maliyetlere yol açtığı vurgulanmaktadır.

Yapay Zekanın İş Dünyasındaki Rolü

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Çalış, yapay zekanın iş dünyasında heyecan verici fırsatlar sunduğunu ve önemli değişimlere neden olduğunu belirtiyor. Yapay zeka teknolojisinin otomasyon yetenekleri, rutin görevlerin makinelere geçişine öncülük ederken yeni iş alanları da ortaya çıkarıyor.

Çalışmalarına değinen Çalış, yapay zekanın iş süreçlerini verimli hale getirerek karar alma süreçlerini desteklediğini vurguluyor.

Yapay Zeka Kullanımında Dikkate Alınması Gerekenler

Çalış, yapay zeka teknolojisinin maliyet hesaplamalarının büyük dil modellerinin geliştirilmesinde önem taşıdığına işaret ediyor. OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman’ın nezaket ifadelerinin maliyet oluşturabileceğini belirtiyor ve her sorgunun maliyet içerdiğine dikkat çekiyor.

Çalış, yapay zeka modellerini kullanırken her sorgunun maliyetinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ve gereksiz ifadelerden kaçınılmasının maliyetleri düşürebileceğini savunuyor.

Yapay Zeka Uygulamalarının Gelişimi İçin Öneriler

Çalış, Türkiye’nin yapay zeka rekabetinde ilerlemesi için stratejik adımlar atılması gerektiğini vurguluyor. Bu adımlar arasında eğitimde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra önemli kurumsal ve sektörel altyapı değişiklikleri yer alıyor.

Çalış, yapay zeka konusunda yapılacak yatırımların, ülkenin rekabet gücünü artırmada önemli bir rol oynayacağını belirtiyor.

Related Posts

Trump, Musk’ı tehdit etti: Tesla hisseleri çakıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Elon Musk’a yönelik sınır dışı tehdidi, Tesla hisselerinin sert düşmesine neden oldu. Hisselerde açılışta yüzde 6’yı aşkın düşüş yaşandı.

Bakan Bolat: Mal ve hizmet ihracatında yıl sonu hedefi 390 milyar dolar

Bakan Bolat: Mal ve hizmet ihracatında yıl sonu hedefi 390 milyar dolar

Bakan Işıkhan, işsizlik verilerini değerlendirdi: İstihdam sayısı 100 bin kişi artarak 32 milyon 519 bin kişiye ulaştı

Bakan Işıkhan, işsizlik verilerini değerlendirdi: İstihdam sayısı 100 bin kişi artarak 32 milyon 519 bin kişiye ulaştı

Kritik hafta: Altın için perşembe alarmı!

Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Ekol TV’de Oylum Talu’nun sunduğu programa konuk olarak, altın fiyatlarındaki son gelişmeleri değerlendirdi. Jeopolitik risklerin azalması, ABD-Çin ticaret geriliminin yumuşaması ve Fed’in faiz indirimine dair …

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu kapsamında 80 ülkeden, 38 Bakan, 17 Bakan Yardımcısı, 30’dan fazla kuruluşun İstanbul’da bir araya geldiğini belirtti. Bakan Uraloğlu, “Türkiye-Fas, Türkiye-İspanya, Türkiye-Moritanya, Türkiye-Suriye, Türkiye-Kamboçya, Türkiye-Karadağ ve Türkiye-Liberya arasında da birçok anlaşma ve mutabakat zaptını bu süreçte imzaladık.” dedi.

Türkiye’yi ‘ticaret omurgası’haline getirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridor’un deniz yoluna göre iki kat daha hızlı, hava yoluna göre de dört kat daha ekonomik olduğunu belirterek, “Türkiye, 21 ülkeye doğrudan bağlanan ticaret omurgası haline geliyor” dedi.