Yapay zekaya her şey sorulur mu? Uzmanı yanıtladı

Yapay Zekanın Etkin Kullanımı İçin Maliyetler Göz Önünde Bulundurulmalı

Her alanda önemi giderek artan yapay zeka teknolojisi, gereksiz ve uzun sorgulardan kaçınarak maliyetleri düşürmeyi sağlıyor. Veri merkezlerinin ve yapay zeka modellerinin enerji tüketimi, çevresel ve ekonomik açıdan önemli bir konudur.

Yapay zeka modellerinin çalıştırılması, özellikle büyük dil modellerinin enerji ve altyapı gereksinimleri nedeniyle kaynak harcamasına sebep olabilir. Bu yüzden, her sorgunun sistemler üzerinde yük oluşturduğu ve maliyetlere yol açtığı vurgulanmaktadır.

Yapay Zekanın İş Dünyasındaki Rolü

Türkiye Yazılımcılar Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Çalış, yapay zekanın iş dünyasında heyecan verici fırsatlar sunduğunu ve önemli değişimlere neden olduğunu belirtiyor. Yapay zeka teknolojisinin otomasyon yetenekleri, rutin görevlerin makinelere geçişine öncülük ederken yeni iş alanları da ortaya çıkarıyor.

Çalışmalarına değinen Çalış, yapay zekanın iş süreçlerini verimli hale getirerek karar alma süreçlerini desteklediğini vurguluyor.

Yapay Zeka Kullanımında Dikkate Alınması Gerekenler

Çalış, yapay zeka teknolojisinin maliyet hesaplamalarının büyük dil modellerinin geliştirilmesinde önem taşıdığına işaret ediyor. OpenAI Üst Yöneticisi Sam Altman’ın nezaket ifadelerinin maliyet oluşturabileceğini belirtiyor ve her sorgunun maliyet içerdiğine dikkat çekiyor.

Çalış, yapay zeka modellerini kullanırken her sorgunun maliyetinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ve gereksiz ifadelerden kaçınılmasının maliyetleri düşürebileceğini savunuyor.

Yapay Zeka Uygulamalarının Gelişimi İçin Öneriler

Çalış, Türkiye’nin yapay zeka rekabetinde ilerlemesi için stratejik adımlar atılması gerektiğini vurguluyor. Bu adımlar arasında eğitimde yapılan iyileştirmelerin yanı sıra önemli kurumsal ve sektörel altyapı değişiklikleri yer alıyor.

Çalış, yapay zeka konusunda yapılacak yatırımların, ülkenin rekabet gücünü artırmada önemli bir rol oynayacağını belirtiyor.

Related Posts

Don felaketi sebze ve meyveyi vurdu, etkisi uzun sürecek

Tarımsal üretimine büyük darbe vuran ve son 30 yılın en büyük afeti olarak kayıtlara geçen zirai don felaketi Meclis’te masaya yatırıldı. Meslek odaları, uzman ve yetiştiricileri dinleyen TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu alınacak tedbirleri …

Yumurta üretiminde yüzde 17.52’lik düşüş! 330 milyon adet…

Yumurta üretimi 6 ayda 330 milyon adet azaldı. TÜİK verilerine göre yumurta üretiminin 6 aydır düştüğü görüldü.

İsrail ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar İstanbul’u vurdu: Borsanın kazandıran ve kaybettiren hisseleri

Borsa İstanbul’un son işlem gününde patlak veren İran-İsrail gerilimi BİST 100 endeksini de sert bir şekilde etkiledi. Bankacılık ve ulaşım sektörü çökerken savunma sanayi hisseleri yükseldi. İşte Borsa İstanbul’un kazandıran ve kaybettiren hisseleri…

MÜSİAD’dan tüm iş dünyası örgütlerine çağrı: Gelin ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini bu tarihi sorumluluğu birlikte omuzlayalım

MÜSİAD Genel Başkanı Burhan Özdemir, MÜSİAD Yönetim Kurulu’nun yeni dönem üyeleri ve Türkiye genelindeki 84 şube ve temsilciğin başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Terörsüz Türkiye döneminde Türkiye’nin yeni kalkınma vizyonu masaya yatırıldı. Toplantıda gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Genel Başkan Burhan Özdemir, iş dünyasına ve tüm sivil toplum kuruluşlarına tarihi bir çağrıda bulunarak, bölgenin bir “ihya seferberliği” ile ayağa kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Nisan ayında 981 bin 10 ton inek sütü toplandı

Ticari süt işletmeleri, Nisan ayında toplam 981 bin 10 ton inek sütü topladı. Bu miktar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4’lük bir düşüşe işaret ediyor.

Türkiye’de yediği hamburgerin fiyatı İngiltere’de gündem oldu

Türkiye’deki havalimanlarında uygulanan fahiş fiyatlar yalnızca Türkiye’de yaşayanları değil, tüm dünyayı hayrete düşürmeye devam ediyor. Son olarak bir İngiliz turistin Antalya Havalimanı’ndaki yemek deneyimi, İngiliz gazetesi The Mirror tarafından haberleştirildi…