Yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı

Yurt Dışına Çıkış Harcı Zammı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan “Yurt Dışına Çıkış Harcı Uygulama Genel Tebliği” ile yurt dışına çıkış harcına zam yapıldı. Yeniden değerleme oranında gerçekleştirilen zamla 500 lira olan harç bedeli, 2025 yılı itibariyle 710 liraya yükseldi.

2024 yılının sonuna kadar geçerli olan 500 lira harç tutarı üzerinden alınan yurt dışına çıkış harç pulları, 10 Ocak 2025 tarihine kadar yapılacak yurt dışı seyahatleri için kullanılabilecek.

Bu zam kararı, yurt dışına seyahat edecek vatandaşlar arasında farklı yorumlara neden oldu. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

İşçileri taşeronun insafına terk etti

Limak Holding, Merkez Bankası şantiyesindeki işçileri taşeronun insafına bıraktı. İşçiler klima talebi için de hijyen sorunu için de hatta maaşlarını alabilmek için de eyleme çıkmak zorunda.

Bakan Kacır, TEKNOFEST KKTC’nin açılış töreninde konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) hep birlikte “bilişim adası” haline getirebileceklerini belirterek, “100 binden fazla üniversite öğrencisiyle, eşsiz güzellikleriyle bu topraklar dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin, teknoloji girişimlerinin adresi olabilir.” dedi.

Yatırım araçlarının nisan karnesi: Kim kazandırdı kim kaybettirdi?

Nisan ayında yatırım araçlarının performansları netleşti. Euro ve gram altın öne çıkarken, borsa yatırımcısı kayıpla karşılaştı. Reel getiriler enflasyon verisinin ardından belli olacak.

Bakan Şimşek: Turizm gelirleri cari dengedeki olumlu seyri destekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek turizm gelirlerine ilişkin sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Zirai donun etkisiyle tarım ürünlerinde büyük kayıplar yaşanıyor. TZOB Başkanı, üreticilerin elinde kalan ürün miktarının düşük olduğunu ve donun birçok üründe rekolteyi ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Ayrıca, fiyatlar üzerindeki artışlar ve girdi maliyetlerindeki yükseliş de ekonomiyi zorluyor.

1 Mayıs’ın tarihi mücadelesi: Türkiye’de sendikalar alanlara iniyor

Dünya genelinde emek ve dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında kutlanacak. 1856’da Avustralya’da başlayan ve 1889’da işçilerin ortak bayramı ilan edilen 1 Mayıs, Türkiye’de ilk kez 1923’te resmiyet kazandı. Bu yıl TÜRK-İŞ İstanbul’da, HAK-İŞ Rize’de, DİSK ve KESK ise Kadıköy’de alanlara çıkacak. Sendikalaşma oranının yüzde 15’in altında kaldığı ülkede, işçiler yine adaletli bir çalışma düzeni talep edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir