Z kuşağının yeni seyahat trendi: JOMO!

Sağlıklı Tatil Trendi: Zihinleri Boşaltmak ve Dinlenmek

Tatilde sık sık zihnimizi işgal eden düşünceler, rahatlamamızı zorlaştırabilir. Boş vakitlerin ne kadar sürdüğünü hesaplamak veya geri döndüğümüzde karşımızda yüzlerce e-posta görüntülemek, tatilimizi tam olarak dinlenme fırsatına dönüştürmemize engel olabilir.

Günlük iş stresinden uzaklaşabilenler bile TikTok ve Instagram gibi platformlarda dolaşarak anın keyfini çıkaramayabilirler. Ancak, genellikle dijital dünyaya en bağlı olarak nitelendirilen Z kuşağı, artık bilinçli bir şekilde hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı düşünerek tatil yapma eğiliminde.

Sağlıklı Tatil Trendiyle İlgili Artan İlgi

Otel ve gastronomi haber sitesi Hogapage’in raporuna göre, 3.300 katılımcıyla yapılan bir ankette, katılımcıların %15’i günlük yaşantılarından sıkıldıklarını belirtti.

Katılımcıların üçte biri ise sağlıklı yaşam tarzını benimsemekte zorlandığını dile getirdi. Bu sorunlar, yeni sağlıklı tatil trendinin temelini oluşturuyor.

Ankete katılanların yarısından fazlası, beslenme, egzersiz, yenilenme ve ruh sağlığını bir arada sunan bütüncül bir tatil konseptine ilgi duyduklarını belirtti.

Üçte birinden fazlası ise bireysel programlara ve uzmanlar tarafından verilen kişisel koçluk hizmetlerine ilgi gösterdi.

JOMO Seyahatleri Z Kuşağı Arasında Popülerleşiyor

Yeni sağlıklı yaşam tatil anlayışı, sadece tatil sırasında rahatlama sağlayarak kalmıyor, aynı zamanda günlük hayatta uygulanabilecek stratejiler sunmayı hedefliyor. Mintel’in 2024 Z Kuşağı Yaşam Tarzları Raporu’na göre, bu kuşağın en büyük öncelikleri arasında fiziksel ve ruhsal sağlık öne çıkıyor. Finansal yönetim, aile ve arkadaşlarla geçirilen zaman, ve hobiler diğer öncelikler arasında yer alıyor.

JOMO (Joy of Missing Out) seyahatleri, Z kuşağı için tatil anlayışını yeniden şekillendiriyor. Bu trend, tatilin sadece bir kaçış olmanın ötesinde, daha sağlıklı ve dengeli bir yaşamın başlangıcı olmayı amaçlıyor.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Dondurma keyfi yarım kalmasın: Hijyen en kritik kural

Acil servislere son günlerde yapılan başvuruların büyük kısmını dondurma zehirlenmesi oluşturuyor. Sütün çabuk bozulan bir ürün olduğunu kaydeden uzmanlar, soğuk zincir ve hijyen kaynaklı bakterilere karşı uyarıda bulundu.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Şifalı olduğu sanılan ‘acı su’ için uzmanından tüketim uyarısı

Trabzon’da halk arasında ‘şifalı su’ olarak bilinen ve ağzı yakan tadıyla dikkat çeken mineralli su kaynaklarına ilgi büyük. Ancak uzmanlar, analiz yapılmadan tüketilen bu suların sağlık açısından ciddi riskler taşıyabileceği konusunda uyarıyor.