Elon Musk’tan Threads açıklaması: Sahte Instagram’a gitmeyin!

Meta’nın Twitter benzeri metin odaklı platformu Threads nihayet erişime açıldı. Android ve iOS üzerinden erişilebilir uygulama, Instagram’a yeni bir boyut kazandıracak. Uzun yıllardır Instagram kullanmayan ve Mark Zuckerberg ile kafes dövüşü yapmaya hazırlanan Elon Musk ise Threads hakkında ilk kez konuştu.

Elon Musk: “Sahte Instagram” yerine acı Twitter’ı tercih ederim

Meta, Twitter ile doğrudan rekabet edecek yeni uygulaması Threads’i tanıttı. Kullanıcıların metin, fotoğraf ve video paylaşmasına izin veren yeni platform, kendisini Twitter’a rakip olarak konumlandırdı. Elon Musk ise bu durum karşısında imalı paylaşımlarda bulundu.

Threads ile ilgili açıklamalarını Twitter’dan yapan Musk, uygulamayı Twitter’ın kopyası olarak gördüğünü söyledi. Threads için sadece “kopyala ve yapıştır” klavyesi kullanılacağını belirten bir tweet’i gülen yüz ifadesiyle yanıtlamayı ihmal etmedi.

Rakip uygulamayla ilgili bir diğer açıklamasında ise “sahte Instagram” vurgusunda bulundu. “Acıyı gizleyen Instagram’ın sahte mutluluğuna dalmaktansa, Twitter’da yabancılar tarafından saldırıya uğramayı tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Mark Zuckerberg ise uzun yıllar sonra ilk kez Twitter’dan paylaşım yaptı. Birbirini gösteren iki Spider-Men fotoğrafını kullanan Zuckerberg’in Twitter ve Threads’i birbirine benzettiğini söylemek mümkün.

Threads’in indirilme sayılarına bakarsak 2 saatte 2 milyon indirildiğini ve yeni kullanıcının kayıt olduğunu görüyoruz. Bu sayı gerçekten etkileyici ve devam eden süreçte saat başına yakın sayılarda yeni kullanıcı platforma kayıt oldu. Zuckerberg’ten gelen bir diğer veriyse 10 milyon kullanıcının şu an kayıt olduğu yönünde.

Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx